Vi är på gång på RO1…

mål

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-teamwork-reaching-goal-eps-image11306477

Vi har en liten plan!

Under två förmiddagar har vi suttit ned och pratat om mål, behov, hur, makrotänk, mikrotänk utifrån ett IKT-perspektiv.

MÅL:
Vi vill att IKT ska vara ett stöd i verksamheternas arbete för att utveckla nya arbetsformer, öka lusten att lära samt öka måluppfyllelsen för eleverna.

Lärarna behöver så klart ha IKT-kunskaper för att kunna arbeta med ovanstående mål. Här tänker vi oss två vägar som vi kallar mikrovägen och makrovägen.

På mikronivå arbetar vi med fortbildning lokalt hos oss och hämtar goda exempel ur vår verksamhet. Det kan vara allt från bra exempel i undervisningen år F-3 till att kunna göra olika typer av ”bildspel”. Här utgår vi utifrån den kartläggning som vi har gjort bland lärarna. Vi kommer även att försöka ta reda på vad eleverna i årskurs 9 har för tankar kring IKT som ett stöd i skolverksamheten. Det gör vi genom att ställa lämpliga frågor på frågor på våra bloggar som eleverna får svara på under någon lektion.

De lärare som följer i våra fotspår och går 7,5 poängs kursen på Uppsala univeritet kommer att få ett makroperspektiv. Kunna titta på goda exempel, överföra till oss, se möjligheter och få kunskaper så att de kan vara ett stöd till de pedegoger som arbetar nära dem. Vi ser det som viktigt att det finns en närhet till någon när jag stöter på problem.

Inom en del områden så behöver kommunen samverka för att ”köpa in” lämplig föreläsare. Det kan t.ex vara juridiska frågor, spcifika kursplanemål som ligger på en högre nivå soh där man inte har kompetensen inom organisationen.

Planeringstankar:

 • Vi har pedagogiska möten med IKT-raster
 • Vi har kalenderlagda utbildningar på måndagar; bloggar, bildspel, IT i undervisningen, e-böcker, Unikum, bedömningar mm
 • Vi startar upp en blogg åt elevrådet där de kan kommunicera
 • Vi fortbildar 5 stycken pedagoger i 7,5 p kursen på Uppsala universitet
 • Fritids på Aspenskolan startar upp en blogg under vt 2013
 • Vi frigör IKT-pedagogerna så att de har möjlighet att planera och genomföra bra utbildningar.
 • IKT-pedagogerna fortsätter sin utbildning till ht 2013
 • Alla som går utbildningen på Uppsala universitet ska gå på Konferensen Framtidens läromedel 2013 och våra skolledare är även de med. Alla får en gemensam plattform.
 • Vi behöver utrustning som klarar upprustning…. Nätverk, plattformar som kommunicerar….

Fortsättning följer….

 

PS Idag har vi startat upp bloggen för aspenfritids och den är under uppbyggnad. John blev jätteinspirerad och kör för fullt.

Ska vi ha ett gemensamt dokument som vi skickar hem till föräldrar angående att eleverna får finnas med på kommunens bloggar? Vad tycker ni?

DS

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vi är på gång på RO1…

 1. ingelalundin skriver:

  Vilket driv ni verkar ha i ert rektorsområde. Hoppas lite kan smitta av sig även hos oss och andra. Har ni börjat prata om denna kurs med alla arbetslag? Hur är mottagandet?

  • evakleveholt skriver:

   Vi har pratat med alla på pedagogiska möten och AP konferenser. Vi har visat bloggar redan i höstas, visat goda exempel och låtit alla vara med och tycka till om eventuell fortbildning.

   Just nu sätter vi upp planer inför våren och hösten. Vi tror på en lärande organisation med workshops.

   Nu är det tiden som är viktig……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s