Vår strategiplan för skolutveckling med digitala verktyg

Då känner vi oss redo att presentera vår strategiplan, först vår pappersvariant!

Rektorsområde 1 strategiplan 

Just nu kan vi inte ange alla datum för våra workshops i höst eftersom våra skolledare kommer att arbeta fram ett kalendarium under sommaren.

Här kan ni se vår film.

Vår strategiplan för skolutveckling med digitala verktyg

Önskar er alla en trevlig sommar!

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vår strategiplan för skolutveckling med digitala verktyg

 1. Elisabeth Noremo skriver:

  Några tankar kring filmen.
  I avsnittet om mål och syfte blir vi förvirrade av att höra målet och syftet beskrivas och samtidigt se en annan text som också beskriver mål och syfte. Texterna överensstämmer inte och då tappar vi fokus. Om man bara läser texten eller lyssnar på orden så är de mål ni har skrivit för pedagogerna mycket tydliga och bra.

  Ni skriver att ni använder bloggar som ett kommunikationsverktyg, menar ni då Unikum eller har ni gjort egna bloggar?

  När det gäller era planerade Workshops som ska hållas 2/ggr i månaden så undrar vi om det är ni IKT-personal som ska hålla i dessa (har ni i så fall tid för detta inom er tjänst), när är det tänkt att de ska läggas och är det valfritt för pedagoger att komma till dem eller som ni säger att all personal ska vara med?

  Bra att ni har tagit reda på personalens åsikter i era pedagogiska möten. Hur fick ni fram dessa åsikter?

  En kommungemensam utbildning som handlar om PUL, Upphovsrätt och lagar tycker vi är en mycket bra idé.

  Er konklusion att våga prova nytt är bra.

  Ert avslutande bildspel tolkar vi som att det är riktat mer mot pedagogerna och inte till oss i kursen.

  • evakleveholt skriver:

   Det hade varit bättre om vi hade haft rubrik i filmen när det gäller mål och syften och pratat fritt till dessa. Vi valde att inte läsa innantill utan ville ha en mer berättande tal till vår film.

   Vi arbetar med både Unikum och egna bloggar redan nu och många vill lära sig att göra egna bloggar som man kan använda på olika sätt beroende på den pedagogiska tanke som läraren eller fritidspedagogen har. En del arbetslag bloggar ren information eller skriver ner sånt som man behöver fundera kring i bloggen så att man kan diskutera och bestämma när man träffas. Vi har börjat prata om att det är viktigt att arbeta smart så att man lägger energin på rätt saker. Till hösten kommer ledningsgruppen och elevrådet att starta upp bloggar om våra planer håller. Efter språkmässan så delar mitt arbetslag med sig av sina tips och idéer utifrån det man har sett och hört på språkmässan i vår gemensamma unikumblogg. Då bidrar vi alla till en lärande organisation.

   Som det är tänkt kommer it-pedagogen att hålla i de flesta utbildningarna till hösten och vi kommer att försöka ha en undervisningsfri dag för oss båda. Då kommer vi att planera, lägga upp utbildningar göra instruktionsfilmer och även fortbilda oss själva. Men vi tror även att flera av våra pedagoger kommer att leda utbildningar så att vi lär av varandra inom rektorsområdet.

   Personalens åsikter har vi fått fram genom att ställa ett antal enkla frågor som de sedan har diskuterat i smågrupper. Vi har haft med lärare, förskolelärare och fritidspedagoger med vid dessa diskussioner.

   Alla utbildningar är på frivillig basis och vi har redan nu haft ett antal workshops på rektorsområdet som har riktat sig både mot lärare och fritidspedagoger.

   Filmens målgrupp är främst våra pedagoger eftersom vi ville ha den som en presentationsyta av vår strategiplan. Den har även ett budskap riktat till våra samarbetspartner som IT-enheten, vår utvecklingsledare och så klart till er som deltar i kursen.

   RO 1 genom Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s