Hur arbetar Knivsta för att få så god måluppfyllelse på de nationella proven i årskurs 6?

Vill börja med att gratulera Knivsta till den utmärkta måluppfyllelsen 99 % godkända i de nationella proven för årskurs 6.

Just nu vill jag gärna höra deras analys och utvärdering: Vilka åtgärder, metoder och genomtänkta planer har bidragit till detta goda resultat?

För en tid sedan kommenterade jag Knivstas lyckade vändning efter att ha läst en artikel i UNT. Då sa utbildningsnämndens ordförande följande:

Jag tror att det främst är tre punkter som är viktiga att arbeta med. Dessa är tydlighet när man ställer krav på eleverna, en noggrann analys och uppföljning samt coachning för lärarna.

Deras skolchef Göran Håkansson sammanfattar det hela med vikten av ett systematiskt kvalitetsarbete kopplat till uppföljningar av åtgärder och dess effekter hos barn med särskilda behov. Resultat och analyser diskuteras och följs upp av både elever och lärare, d.v.s. nära verksamheten.

Kan vi lära oss något av deras sätt att följa upp, göra analyser, diskutera åtgärder och effekter hos barn som har särskilda behov samt coachning av lärare?

Det skulle vara intressant att ha pedagogiska diskussioner med Knivstas pedagoger, skolledare och förstelärare? Sen behöver även våra politiker vara med i diskussionen och träffa deras politiker. Vad kan vi lära oss? Gör de något smart som ger stora effekter och vi har bara inte tänkt på det? Samarbete kan bidra till kvalitetsutveckling!

Här är artikeln hämtad från UNT den 19/1-2014.

Knivsta i Topp

sun-70832_640

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s