Vill du fortbilda dig i läsförståelsestrategier?

Det är mycket högaktuellt att vi lärare utvecklar vår undervisning när det gäller läsförståelse. Det gäller att vi förstår att det gagnar alla elever om vi aktivt undervisar i de olika delarna när det gäller läsförståelse.

Det handlar inte bara om att läsa en viss mängd timmar för att bli en god läsare utan det är viktigt att få kvalité i sin läsning. Eleven behöver öva tillsammans med kamrater och få en aktiv undervisning av sin lärare i alla skolämnen. Läsförståelsestrategier hör hemma i alla ämnen eftersom eleven möter olika ord och begrepp samt olika typer av texter i de olika skolämnena.

Här får ni ytterligare några föreläsningar som kommer att ligga kvar en längre tid. Det är föreläsningar från en temadag med titeln ökad läsförståelse.

Körlings föreläsning startar ca 13 minuter in i den första filmen. Passar er som undervisar de yngre eleverna. Tengbergs föreläsning passar er som undervisar de äldre eleverna. Samtidigt så kan alla hitta goda idéer i alla föreläsningarna.

Temadagen – ökad läsförståelse

Det är olika föreläsare och du kan välja det som passar dig och de åldrar som du undervisar i.

Tillsammans kan vi skapa ökad läsförståelse hos våra elever! 

Fokusera på olika förmågor! Aktiv träning kommer att ge resultat! Aktiv träning tillsammans skapar engagemang och förståelse!

SONY DSC

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s