Vårterminens flippade utvecklingssamtal är på gång!

image

Då är vi på gång igen med det flippade utvecklingssamtalet. I höstas provade eleverna och jag att förbereda själva samtalet genom att spela in en film där eleverna berättade vad de var bra på och sina utvecklingsmål. Eleverna hade bra koll på sina utvecklingsmål och sina styrkor. Föräldrarna var förberedda eftersom de hade lyssnat innan och vi hade fördjupade samtal kring målen när vi träffades.

Positiva effekter:

Elever som var förberedda och som hade reflekterat innan inspelningen. De gillade även formen med inspelning.

Föräldrarna var förberedda när de kom till samtalet. De var övervägande positiva och ingen sa något om formen.

Samtalen blev kortare men kvalitén bättre. Fördjupade samtal.

Nu gör vi om det hela! Eleverna har förberett sig genom att samtala med varandra eller bara reflekterat enskilt kring sina styrkor. Vi har samtal om mål och jobbar aktivt med kamratbedömningar i vårt vanliga skolarbete så de är vana att ta hjälp av varandra. Väldigt få behövde tips av mig utan de kunde på egen hand plocka fram sina styrkor och många gör även tydliga förklaringar till varför de tycker att de är säker på det här målet eller förmågan.

Nästa steg är att de ska reflektera kring sina mål och där har vi som lärare gjort våra bedömningar på UNIKUM (lärplattform). Eleverna har aktivt varit in och släckt mål som de är klara med och de har redan där funderat över kommande mål. Vi lärare har även tagit fram lämpliga mål i de olika ämnena och det kan vara kunskapsmål eller förmågemål.

De skriver ner sina förslag innan inspelningen av filmer och om vi behöver ändra något så pratar vi om det innan inspelningen.

Vi använder oss av IMovie när vi gör filmerna och jag spar ner deras filmer på kamerarullen och överför den till deras lärlogg i UNIKUM.

Bilderna förbereder jag och eleven lägger sitt berättande till dem. Ljudfilerna slängs vartefter och nytt barn berättar till samma film.

De gör 2 filmer eftersom det är begränsningar hur stora filer som kan överföras till Unikum. Filmlängden är ca 40-60 sekunder när det gäller styrkorna och ca 2 minuter när det gäller nya mål.

Det finns 2 filmer från tidigare inspelningar bland mina inlägg. När vi är klara så kommer jag att fråga några elever om jag får publicera deras filmer.

Var sker kunskapsinhämtning idag?

image

 

 

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s