Välkommen till det nya arbetslivet! Mobiliteten ändrar våra verksamheter…

Idag har vi i Tierps kommun haft en inspirationsträff/trendträff där vi har fått veta vad som är på gång inom skolans världs när det gäller teknik, kommunikation, molntjänster, delningstjänster, social integration och verktyg för administration.

Det som jag har lärt mig idag är att det kommer att komma nya digitala verktyg som vi kommer att använda inom en snar framtid.
Dessa verktyg kommer att stödja lärandet för både elever och mellan pedagoger. Underlätta det kollegiala delandet att lektioner och filer. Samt stödja våra kommande behov enligt de visioner som skolan eller kommunen sätter upp.

Ett citat från dagen: ”Välkommen till det nya arbetslivet! Fysiska möten kommer att behövas men det är nya arbetssätt som gäller. Det mobila klassrummet finns och kommer att utvecklas. Ny teknik skapar nya möjligheter!”

Många olika typer av tjänster kopplas ihop i de nya verktygen. Du kan chatta, kommunicera via röstmeddelande, e-post mm, följa upp, och…….(framtiden kommer att utvisa det)

Det som kommer att komma är; Office 365 som är webbaserat och Lync som är navet när det gäller kommunikation. Wikipedia om Office 365

I framtiden så kommer utvecklingscyklerna tätare när det gäller de digitala verktygen. Idag pratade de som föreläste för oss om 90 dagars intervall. Hur ser det ut om 5 år tror du?

Nu gäller det för oss i skolan att diskutera pedagogik, arbetssätt och skolutveckling. Jag är beredd att prova och utveckla skolan.

office 365

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Välkommen till det nya arbetslivet! Mobiliteten ändrar våra verksamheter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s