Behöver du fortbildning i skriva sig till läsning?

Ni som ska ha barn i förskoleklass och årskurs 1-2 ska kanske fortbilda er vidare i metoden att skriva sig till läsning. Många lärare som undervisar på det här sättet ser fördelar och de tycker att eleverna har en snabbare skriv och läsutveckling.

Ni får en del länkar här där ni kan fördjupa er inom området.

Film – skriva sig till läsning med Ipad.

Här kommer lite bakgrundsfakta och lite förslag hur du kan arbeta med språkövningar och motorikövningar, tips och fler filmer.  Språklekar och motorikövningar

Om du arbetar i Tierps kommun kan du gå en halvtimmes fortbildning den 2/4. Du behöver anmäla dig innan och det är ett webinarium.

bild (5)

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Behöver du fortbildning i skriva sig till läsning?

 1. Sara Eriksson skriver:

  Självklart ska vi ta till oss nya metoder på Ro1 och 4, men jag vill bara påminna att flera ledande forskare i Sverige bland andra Mats Myrberg, professor i specialpedagogik vid Stockholms universitet, och Ulf Fredriksson, docent i pedagogik och läsforskare vid Stockholms universitet, menar att det inte inte finns tillräckligt med forskning kring ALS för att säkert säga att den metoden är mer framgångsrik än andra. De ifrågasätter både Tregetons egen forskning och den forskning som gjorts i Sverige av professor Åke Grönlund vid Örebro universitet, eftersom det exempelvis saknas kontrollgrupper vid studien som Grönlund genomfört i Sollentuna. Kanske lite för tidigt att slänga pennan helt?

  Sara Eriksson

  • evakleveholt skriver:

   Pennan kommer att behövas idag och i framtiden. Det behövs förmodligen en mix av metoder. Läsandes konst, läslust och förståelse önskar jag alla barn och ungdomar idag och i framtiden.

 2. Sara Eriksson skriver:

  Oj, då gick nog lite snabbt där. Jag menade såklart ASL. Jag tror varken Myrberg eller Frediksson lägger sig i forskning kring ALS 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s