Fortsättning på vår kväll om autism på rektorsområde 1

Vill komplettera med lite fler länkar till er som var med under kvällen när vi diskuterade pedagogik, IKT-stöd och förhållningssätt/ erfarenheter när det gäller barn med autism. så klar kan även ni som är intresserade av detta område läsa länkarna vid behov.

Här har ni en liten film om den satsning som görs för att utveckla kunskapen kring barn med behov av särskilt stöd. Satsning som ska hjälpa barn med autism.

Här får ni en länk från SPSM. Ni får hjälp att skatta er/vår verksamhet för att kunna skapa en bra handlingsplan. Värderingsverktyget är ett lättanvänt, konkret verktyg för att hjälpa förskolor och skolor att kartlägga den fysiska, pedagogiska och sociala tillgängligheten i den egna verksamheten. Värderingsverktyg- SPSM

Det sista du får i det här inlägget är en länk som du kan använda på följande sätt. Här kan du ladda ner eller beställa DATE – ett lärmaterial som gör det lätt att arbeta för en inkluderande skola. Eleverna deltar direkt i utvecklingsarbetet för en tillgänglig verksamhet och ett tillåtande klimat. Samtidigt får klasslärare och arbetslag ett material för att integrera likabehandlingsarbetet i undervisningen. Inkluderande verksamhet

Hoppas att du får användning av följande länkar. det är mycket som händer just nu så följ debatten på Twitter om du kan.

 

 

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s