QR-koder kopplat till boktips i skolbiblioteket

På vår enhet har vi positiva erfarenheter när eleverna får lyssna på boktips. De hittar nya böcker som de inte har provat förut och får upp ögonen för nya genrer. När vi frågade barnen hur ofta de ville ha boktips/bokprat så tyckte de att 1 gång i månaden var lämpligt.

Men då blev det plötsligt lite svårare!

Vi har inte personal som har möjlighet att träffa barnen så ofta. I förra veckan hade jag en fundering kring att göra något lösning på det genom att boktipsen kan sitta uppe i biblioteket och att det finns en QR-kod som går att scanna av och så kommer boktipset. Flera klasser kan lyssna på samma boktips och det behövs inte en fysisk människa där vid varje boktips. Naturligtvis tycker jag att det är bra att barnen träffar en bibliotekarie när det är möjligt men ibland så måste vi hitta andra lösningar.

Idag så kom det tips från en förskola som arbetar med att spela in sin högläsning och koppla det till en QR-kod. Här får ni länken till deras sätt att arbeta.

 

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till QR-koder kopplat till boktips i skolbiblioteket

  1. jennygissbergnny skriver:

    Eva, detta var ju en jättebra idé! Jag har inte använt mig av QR-koder, men det är väl inte så svårt? Kan vi träffas något och göra planer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s