När får vi skolutveckling?

Har en del tankar kring när det sker skolutveckling. Är det när en hel skola tar grepp om några utvecklingsområden och förbättrar dessa eller är det när en del av skolan t.ex.ett arbetslag gör utvecklingsinsatser?

Vi har pratat en del om att ha en bra vision som kan lyfta en hel skola men hur får man med alla på visionen? Hur går man sedan vidare med att välja arbetsområden/fokusområden för att ta ett steg närmare visionen?

Det skulle vara intressant att få ta del av era erfarenheter när det gäller skolutveckling på era skolor. Hur lång tid tar processen att få med alla på tåget? Hur tar ni fram skolornas visioner? Hur väljer ni era fokusområden?

Lägger med några länkar där Mölndals kommun har presenterar ett av sina fokusområden IKT. Där berättar de att det tar tid att få med alla och att det är en process som behöver reflekteras och samtalas om.  De verkar nöjda med sitt sätt att arbeta och hos en del som är med på filmerna kan man höra om deras egna reflektioner.

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s