Tankar kring skolutveckling!

Igår funderade jag en hel del över när skolutveckling sker. Efter att jag skrev har jag läst en del på bloggen Mitt Flippade Klassrum.

http://mittflippadeklassrum.wordpress.com/2014/04/20/ett-vinnande-koncept-del-1/

I blogginlägget kan man läsa om hur de har arbetat med 3 fokusområden på sin skola och att det finns en skolutvecklingsgrupp.  Dessutom har lärarnas behov styrt det man har satsat på och därför är många med på tåget. Intressant att läsa om, så ta del av det här blogginlägget tycker jag.

Senare i går läste jag Johan Lindström första del i serien skolforskning där han delar med sig av sammanfattningar av aktuella områden. Först ut är Mackinseyrapporten från 2007  Sammanfattningar i den rapporten pekar på:

  • Ett skolsystem kan aldrig vara bättre än kvaliteten på dess lärare. – Då får vi fundera vidare på när en lärare har god kvalité…
  • Det enda sättet att förbättra resultaten är att förbättra undervisningen i klassrummen – verkar logiskt för det är där samspelet mellan elev-elev sker och lärare -elev. Samtidigt kan man fundera på var lärandet sker. Är det bara klassrummet?
  • För att ha en bra skola måste alla elever lyckas och för att nå dit måste man ha ett system som stöttar och supportar lärarna och eleverna. – Det är viktigt med support och stöd. Tidiga insatser för elever i behov av särskilt stöd mm.

Johan tar upp vikten att lärare är medveten om sina svagheter i sin yrkesutövning och att de behöver ha en vilja och motivation till utveckling.

Läs hela blogginlägget! http://www.jlsu.se/skolforskning/

 

 

 

Om evakleveholt

Arbetar som 1-7 lärare på Aspenskolan i arbetslaget Alfa 1. Är också intresserad av ny teknik och tycker att det är roligt att använda olika program tillsammans med eleverna.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s